El proper divendres 9 de maig a les 19 h, tindrà lloc la presentació del llibre Cuits pel Clima a la sala Coll i Bardolet de l’edifici del Sucre, a Vic.
L’acte comptarà amb la benvinguda de l’alcalde de Vic, Albert Castells, i amb la participació dels dos coautors del llibre, Francesc Reguant i Lorena Farràs. També hi intervindrà el president de País Rural, Àlex Serrahima, i comptarem amb la presència de Josep M. Vila d’Abadal.

A Cuits pel Clima, Reguant i Farràs analitzen com l’escalfament global està impactant de manera directa en l’agricultura i la ramaderia, dos sectors clau per a l’economia catalana. El llibre aprofundeix en fenòmens com les sequeres prolongades, l’erosió del sòl o la pèrdua de biodiversitat, que estan transformant el model agroalimentari del país. Davant d’aquests reptes, els autors proposen diverses estratègies d’adaptació, com ara la implementació de pràctiques agroecològiques, una gestió més eficient de l’aigua i la innovació en els processos productius.
El llibre no es limita a diagnosticar els problemes, sinó que també ofereix una visió esperançadora mitjançant la presentació d’iniciatives exitoses a Catalunya que estan afrontant els reptes climàtics amb èxit. Aquests casos exemplars demostren que és possible adaptar-se i prosperar en un entorn canviant, sempre que es compti amb el suport adequat i una visió estratègica.
La trobada serà una gran oportunitat per reflexionar col·lectivament sobre els efectes del canvi climàtic en l’entorn rural català i debatre possibles solucions des del territori.
En aquest enllaç podeu llegir les reflexions i mirada personal de Solveig Arnesen sobre el Llibre:
0 Comments
Leave A Comment