El passat divendres 2 de desembre, va tenir lloc una reunió de la junta directiva de País Rural i posteriorment es va visitar l’exposició Toquem fusta! Disseny, fusta i sostenibilitat” al Museu del Disseny de Barcelona.

En el transcurs de la Junta es va donar compte de l’acta de l’Assemblea General, celebrada a
Alcarràs el passat 29 d’octubre. Es van revisar els passos a seguir per avançar en els acords de la mateixa Assemblea General i es treballarà per portar-los a terme. En darrer punt, es va explicar la reunió mantinguda, el passat 17 de novembre amb la Diputació de Barcelona. El president Josep Maria Vila d’Abadal va destacar “la bona sintonia amb la DIBA i el grup parlamentari del PSC que es fan seus molts dels nostres objectius”.

Un cop finalitzada la Junta es va visitar l’exposició “Toquem fusta! Disseny, fusta i sostenibilitat”. Una visita que va estar guiada per Martí Boada, geògraf, naturalista i membre del Grup d’Experts de País Rural, acompanyat de Salvador Gispert, “per a mi el darrer representant de les formes de vida bosquerola pretecnológica. Un virtuós de la destral grossa, dita també d’entallar, ha treballat i viscut a bosc més de setanta-cinc anys” tal com el definia el mateix Marí Boada.

L’exposició està organitzada pel Museu del Disseny i comissariada pel mateix Martí Boada i Pilar Vélez, se centra en la fusta com a material clau al servei de l’evolució cultural humana i fa un recorregut històric pels objectes i dissenys que, des del Paleolític fins a l’actualitat, han significat un punt d’inflexió en la vida de l’espècie humana.

L’exposició forma part del programa de la conferència anual de l’European Forest Institute, que ha designat Barcelona Capital Europea del Bosc 2022, i es podrà visitar fins al 22 de gener de 2023.

Junta Directiva
Salvador Gispert
Martí Boada i Salvador Gispert