El passat dimarts 8 de novembre es va celebrar la inauguració de l’exposició centrada en la fusta com a material clau en la que va participa Martí Boada, geògraf, naturalista i membre de País Rural.

L’exposició organitzada pel Museu del Disseny i comissariada pel mateix Martí Boada i Pilar Vélez, se centra en la fusta com a material clau al servei de l’evolució cultural humana i fa un recorregut històric pels objectes i dissenys que, des del Paleolític fins a l’actualitat, han significat un punt d’inflexió en la vida de l’espècie humana.

Tots els objectes són de fusta i han ajudat a impulsar algun canvi cultural, però Boada defensa que un dels objectes més notoris de la mostra és el cullerot: “Existeix a tot el món! Cada cultura l’ha fabricat amb la fusta de l’arbre que té més a prop”. La mostra és un homenatge a l’arbre, considerat el disseny més antic del món. “Els arbres que han arribat als nostres dies han tingut la capacitat de canviar per adaptar-se a les condicions ambientals”. 

L’exposició forma part del programa de la conferència anual de l’European Forest Institute, que ha designat Barcelona Capital Europea del Bosc 2022, i es podrà visitar del 9 de novembre al 22 de gener de 2023.