El passat 1 i 2 de setembre a Mataró, Josep Maria Vila d’Abadal en representació de l’Associació País Rural, va participar en la taula rodona de Política Forestal amb el grup del PSC del Parlament Catalunya.  

La taula rodona la completava Míriam Piqué Doctora en Ciències Forestals i Enginyera de Forests i cap del Programa de Gestió Forestal Multifuncional del (CTFC), Rosa Maria Ibarra diputada socialista al Parlament de Catalunya i secretària de Món Agrari i Repte Demogràfic i Marc Castellnou cap dels GRAF, l’Àrea del Grup de Reforç d’Actuació Forestal.

Vila d’Abadal va incidir en “la necessitat imperiosa de canviar l’actual normativa que ara impedeix fer la gestió que tothom reclama. Sense aquest primer pas no podem fer les feines que ens demanen els bombers (GRAF). És impossible assolir l’objectiu amb aquests treballs burocràtics, carregosos i cars que allarguen moltíssim la tramitació, que clarament es urgent””. Per la seva banda, Castellnou va afegir que “tenim que recuperar per l’agricultura amb rompudes que creïn el paisatge de mosaic, 15000 ha. cada any». Recordem que actualment el màxim permès són 10 ha.

Els ponents destacaven que el canvi climàtic és una realitat de fa temps que condiciona el creixement i l’estat dels boscos, juntament amb la disminució de l’activitat agrària que pateix el país. És important posicionar-nos i millorar la gestió forestal per evitar grans incendis.