Una acompanyat del meteoròleg de TV3 Tomàs Molina i l’altre juntament amb Marc Castellnou, inspector del Cos de Bombers de Catalunya, cap de l’àrea forestal GRAF.

Les dues xerrades van tenir lloc el passat dijous 3 de novembre i estaven emmarcades en la VIII Setmana del Bosc, amb una gran assistència de públic.

El primer acte es va celebrar a la Sala Gran del Teatre Ateneu. El temps del 2030, com seran els boscos i el món quan sigueu grans, sota aquest títol Tomàs Molina, acompanyat del Dr. Martí Boada ha explicat com ha evolucionat el clima en els darrers anys i quins són els efectes que pot comportar en els pròxims anys.

 

Hem contextualitzat el Canvi Climàtic, la proclama de l’ONU de l’emergència climàtica, causes i cap on anem, plantejat des del rigor de la ciència meteorològica” apuntava el geògraf i naturalista Martí Boada. També destacaven els fenòmens que poden amenaçar el planeta i les mesures que s’haurien de prendre per canviar el rumb.

Al vespre l’inspector del Cos de Bombers de Catalunya, cap de l’àrea forestal Marc Castellnou, i el Dr. Martí Boada oferien a la Sala Bernat Martorell, la conferència: Grans incendis, canvi climàtic i el bosc de demà.

Al llarg de la xerrada destacaven que els incendis forestals actuals “tenen poc a veure amb els de sempre a causa de l’abandó que existeix. Reclamem la necessitat de treballar-los, preparar-los preventivament a partir d’una gestió activa”.

Martí Boada es mostrava molt satisfet de la gran participació ciutadana i poder apropar la ciència a la gent.