El geògraf i naturalista Martí Boada va rebre ahir el premi Canigó, amb què la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) reconeix la trajectòria de persones que han destacat en el seu àmbit per la defensa dels Països Catalans.

Avui divendres Martí Boada ha conversat amb Marina Romero al Matí de Catalunya Ràdio.

«Els polítics tenen cicles de quatre anys, i la natura no»

Martí Boada es refereix així a la dificultat que les administracions prenguin decisions «poc vistoses», a mitjà i llarg termini, per lluitar contra les causes del canvi climàtic. Marina Romero ha parlat a «El matí de Catalunya Ràdio» amb el professor, Investigador i Director del Grup de Recerca Nycticorax de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la UAB, que ha rebut el premi Canigó, que atorga la Universitat Catalana d’Estiu, en reconeixement a la seva trajectòria, al prestigi que ha assolit com a científic ambiental i a la perspectiva de Països Catalans que ha donat als seus projectes. Martí Boada diu que el que estem vivint a nivell climàtic no havia passat mai a la història de la humanitat, però cal intentar no espantar la gent, perquè la por paralitza l’acció.

Podeu recuperar l’entrevista en aquest enllaç: Marina Romero i Martí Boada al Mati de Catalunya Ràdio

També podeu recuperar l’entrevista que li fa Esperança Camps al portal Vilaweb: “No podem espantar el jovent dient-li que no tindrà futur planetari”

Premi Canigó a MARTÍ BOADA, científic ambiental. Elogi de Jordi Sargatal

* Foto: Nació Digital