El passat dissabte 22 de juliol es va celebrar la Junta Directiva de País Rural a Vic.

La Junta directiva es va iniciar amb la benvinguda de l’Excm. Alcalde de Vic, Sr. Albert Castells que va agrair que s’escollís la ciutat de Vic per acollir aquest acte. En el seu parlament va reivindica tenir un full de ruta clar pel món rural. També va animar als presents i a tots els integrants del moviment País Rural “a continuar treballant per trobar les eines i recursos perquè tothom interactuï amb el territori i el defensi”.

Un dels punts més destacats va ser la presentació a càrrec del Sr. Francesc Reguant de les conclusions de l’estudi, dirigit per ell mateix, “Recuperant el valor del Món Rural: el valor ocult de l’activitat agropecuària a Catalunya actualització d’indicadors i altres dades rellevants del projecte” dut a terme per l’Estudi Ramon Folch i Associats.

Després de la presentació de l’estudi es va generar un interessant debat entre els assistents que van fer les seves aportacions.

A continuació, el Sr. Àlex Serrahima va explicar els resultats aconseguits en els darrers mesos del moviment País Rural com són les millores legals de la fiscalitat i urbanístiques en l’àmbit del món rural, incorporades en la Llei d’acompanyament dels Pressupostos de la Generalitat de Catalunya.

Va tancar l’acte el president Sr. Josep Maria Vila D’Abadal agraint la tasca realitzada i l’assistència als presents i sobretot animant a tothom a seguir treballant per millorar el sector i buscant noves complicitats per poder sumar més veus que donin força a reivindicar les necessitats del sector.