El passat dissabte 22 d’octubre a l’Esquirol, Jordi Salbanyà va oferir la conferència «La conservació dels boscos per part dels propietaris privats forestals». Una de les activitats emmarcades en les jornades del CollsacabraViu.

El CollsacabraViu és una iniciativa mancomunada amb els 3 pobles del Collsacabra amb un programa d’activitats a cada poble, durant els caps de setmana d’octubre, i que engloba els àmbits de la cultura, gastronomia, música, natura i esport.

Les activitats proposades sempre estan molt lligades entorn del territori. Les 3 xerrades que van tenir lloc aquest dissabte a l’Esquirol estaven molt vinculades al bosc des de diferents punts de vista: l’expertesa d’un guia, la visió de com l’associacionisme de ramaders i propietaris forestals pot ajudar a gestionar tota la massa forestal i agrícola que tenim al país i especialment com es treballa des de l’Associació de Propietaris Forestals Serra de Bellmunt-Collsacabra i finalment, es va parlar de la conservació dels boscos per part dels propietaris privats, a través de l’expertesa de Jordi Salbanyà, membre de País Rural.

En la seva conferència, sota el títol «La conservació dels boscos per part dels propietaris privats forestals«, Jordi Salbanyà va donar una visió global i traumàtica en el àmbit europeu de les diferents oportunitats per afrontar el canvi climàtic lligat a les administracions, contradiccions legals i finalment com fer-hi front. Particularment a Osona i al Collsacabra amb el com i qui ha de custodiar, gestionar i netejar el bosc.

L’acte organitzat pels ajuntaments de  Rupit i Pruit, l’Esquirol, i Tavertet va ser presentat per Àlex Montanyà, alcalde de l’Esquirol.