25 d’agost de 2020 a Tarragona

  • País rural continuarà amb la ronda de reunions per exposar els seus plantejaments a tots els partits polítics; i s’ampliarà amb associacions, empreses i ajuntaments.

El moviment País Rural, que va reunir el seu Consell executiu aquest dimarts al Càmping Trillas (Tarragona), va acordar la creació del Consell de savis del País rural. País rural continuarà la ronda de reunions per exposar els seus plantejaments a tots els partits polítics; i s’ampliarà amb associacions, empreses i ajuntaments.

Al Consell executiu hi van assistir el president Josep Maria Vila d’Abadal, Francesc Boya (Síndic d’Aran), Carlos Isús (president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà), Just Serra (president de Boscat), Sònia Bruguera (alcaldessa de la Vall de Boí), Marc Francesch (vicepresident del Càmpings de Tarragona), Mercè Viana i l’advocat Àlex Serrahima. En aquest sentit, un dels acord va ser la incorporació de l’advocat, Josep Junyent al Consell executiu. Alhora es va acordar incorporar com a membres convidats del Consell executiu a Paco Cano, i Jordi Tarradas, gerent de Boscat.

Per altra banda, es va decidir convocar la primera Junta directiva de País rural el 16 d’octubre de 2020 a la Vall de Boí (Alta Ribagorça). El mateix dia hi haurà una trobada d’alcaldes de la Vall d’Aran, Ribagorça, els Pallars i d’altres zones limítrofes per donar a conèixer l’associació i exposar problemes del territori que no s’han solucionat.

A més, el Consell executiu va decidir crear la condició de simpatitzant per aquelles persones que no vulguin o puguin ser membres de l’entitat (i per tant tampoc pagaran la quota de soci) però que desitgin mantenir un contacte amb País rural. Una altra acció acordada és que s’enviarà una carta a tots els parlamentaris que van votar a favor de l’Agència de la natura, la creació de la qual va ser la gota que va fer vessar el vas de la indignació de la Catalunya rural.

País rural, nascuda per representar la Catalunya rural

País Rural va néixer el dissabte 18 de juliol del 2020 amb l’assemblea fundacional celebrada a Montblanc (Conca de Barberà). País Rural, que està formada per ajuntaments, empreses, associacions i ciutadans, reclama que els municipis puguin definir, projectar i executar les polítiques rurals i de natura que considerin oportunes, en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, però de forma autònoma. El nou moviment vol acabar amb els greuges, el desequilibri territorial i el despoblament rural. Es treballarà per un país on es pugui gaudir dels mateixos serveis (públic i privats) en tots els municipis.

País Rural presenta un model de País al territori, apartidista i amb vocació de construir ponts amb el món urbà.