Diverses activitats, en reconeixement de Josep Teruel, encapçalades per l’ambientòleg, naturalista i membre de País Rural, Martí Boada.

El passat dissabte 14 de gener es va inaugurar a Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà) l’exposició Art de Bosc, Martí Boada.

Martí Boada va destacar de la trobada prèvia, respecte a les activitats sobre el món dels arbres i les fustes realitzades del Josep Teruel, recentment traspassat. “Una xiloteca composada de rodanxes de 160 espècies d’arbres i arbusts habitants dels boscos del país. Una mostra pedagògica i bella de la biodiversitat dels nostres boscos i vam visitar el fons Teruel emmagatzemat amb caràcter provisional. També vam poder fer una sortida cap a St. Magí de Brufaganya. Una delícia de passejada amb un paisatge turonat de formes arrodonides amb algun cingle carener. Vam gaudir d’uns boscos singulars de pinassa, roures de fulla petita, alguns claps d’alzinars. A les serres de solei pinedes de pi blanc. Ah!, els roures de St. Magí, quin gaudi la seva contemplació”.

En l’exposició Martí Boada, presenta les seves darreres obres, on art i natura s’entrellacen per fer un homenatge al bosc. La mostra reuneix tot un seguit de formes i estructures que tenen com a base la fusta, les arrels i els arbres dels nostres boscos.

A la tarda, el científic de Sant Celoni va impartir la conferència Boscos del segle XXI on som, cap on anem? Les seves aportacions i experiències van donar als assistents una visió àmplia de medi ambient i natura així com pautes d’apropament al nostre entorn.

Recordeu que l’exposició es podrà visitar fins al 29 de gener a Ca la Marta, Turisme Cultural (Portal del Martí) de Santa Coloma de Queralt.